• Par rozmarīna — viena no pasaulē pazīstamākā garšauga dzimteni uzskata Vidusjūras reģionu. To var izaudzēt arī pie mums — gan dārzā, gan podiņā uz palodzes.
• Rozmarīnam raksturīga saldi rūgtena garša, pēc izskata tas atgādina skuju koka zaru.
• Rozmarīns lieliski sader ar jēra un putnu gaļu, medījumiem, zivīm, dārzeņiem un sēnēm. Itāļu un franču virtuves cienītāji gatavo rozmarīna maizes un eļļas, kā arī nelielās devās pievieno to saldējumam un augļu salātiem.
•Garšaugs izmantojams arī konservēšanai, piemēram, marinējot gurķus.
• Tas spēj uzlabot atmiņu, mūsdienu tautas medicīnā to lieto kā līdzekli pret galvassāpēm, reimatismu, kā arī asinsrites uzlabošanai un mutes dobuma skalošanai.
• Garšaugs ir viens no labākajiem pretblaugznu līdzekļiem un vēdera darbības stabilizatoriem.